Poškodili súsošie na cintoríne v Spišskom Podhradí, séria krádeži v obci Železní

07.12.2006 Celý región

Policajti zo Spišského Podhradia vyšetrujú poškodenie bronzového súsošia na jednej rodinnej hrobke na cintoríne v Spišskom Podhradí.\r\nZo súsošia znázorňujúce...
Policajti zo Spišského Podhradia vyšetrujú poškodenie bronzového súsošia na jednej rodinnej hrobke na cintoríne v Spišskom Podhradí.
Zo súsošia znázorňujúceho kľačiaceho chlapca, ktorý v ruke drží vázu, odlomil a ukradol doposiaľ neznámy páchateľ počas noci z utorka na stredu časť bronzovej stuhy (cca 60cm), ktorá visela z vázy.

Predmetné súsošie bolo vyrobené v roku 1926 v jednej z maďarských zlievárni. Mestskému úradu v Spišskom Podhradí, ktorý je správcom hrobky vznikla poškodením a krádežou celková škoda 270 000. - Sk.
Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže, prečin poškodzovania cudzej veci a prečin hanobenia miesta posledného odpočinku.

Séria krádeži v obci Železník:
Policajti z Giraltoviec vyšetrujú sériu krádeží v obci Železník, okr. Stropkov, ku ktorej došlo počas noci z utorka na stredu.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa vlámal do troch garáži, jednej stodoly a jednej kotolne. Z garáži ukradol rôzne elektrické náradia a káble na 220 V a 380 V. Zo stodoly ukradol klinové remene a kábel na 380 V a z kotolne to bola motorová kosačka a z mraziaceho boxu rôzne mäso. Voľne visiaci kábel na 380 V ukradol aj z pozemku pri ďalšom z rodinných domov. Šiestim poškodeným majiteľom ukradnutých vecí vznikla celková škoda 77 090. - Sk.

V kontajneri sa našiel cvičný granát:
V kontajneri na Mariánskom námestí v Podolínci našiel včera príslušník tamojšej mestskej polície granát. Svoj nález ihneď telefonicky oznámil na políciu. Vyslaná policajná hliadka miesto nálezu zaistila a zabezpečila až do príchodu pyrotechnika. Pyrotechnik granát zaistil a uviedol, že ide o cvičný protitankový granát bez výbušnej náplne.

Smrteľná dopravná nehoda:
Svidnícky policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre prečin usmrtenia 48 ročnému Svidníčanovi.
Obvinený muž viedol včera o 18:35 h dodávkové motorové vozidlo Renault Trafic cez obec Vyšný Mirošov (okr. Svidník) smerom na Svidník. V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy a nedbania zvýšenej opatrnosti voči chodcom, prednou časťou auta zrazil 72 ročného miestneho obyvateľa, ktorý išiel pri pravom okraji vozovky v smere jazdy vodiča. Po náraze utrpel chodec ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Dychovou skúškou nebolo u vodiča zistené požitie alkoholických nápojov. Škoda na aute bola vyčíslená na 20 000. - Sk.
 

Vyberte región

mark